Espai per Pares

Entendre el comportament dels nostres fills per enfortir la nostra relació

Construir un vincle afectiu segur amb els nostres fills, és potser dels reptes més complexos de la nostra vida, i depèn en gran part de nosaltres.

La criança pot, en ocasions, resultar aclaparadora. Com a pares poden surgirnos algunes preguntes ...

 • Com entendre les necessitats emocionals dels meus fills?
 • Puc ajudar el meu fill a regular les seves emocions?
 • Com acompanyar al meu fill en els moments difícils?
 • Per què hi ha emocions que em resulten més difícils que altres?
 • Com encoratjar el meu fill a satisfer la seva curiositat pel món?
 • Què vol dir-me el meu fill amb el seu comportament?
 • Puc posar límits amb afecte?
 • Puc ajudar el meu fill a tenir una bona autoestima?
 • Com la meva experiència influeix en com faig de pare?

El Cercle de Seguretat per a Pares::

És un programa que es basa en l'evidència científica sobre com funcionen les relacions i el desenvolupament de l'afecció, i ho comparteix d'una manera senzilla i respectuosa amb tots aquells pares i mares que vulguin i desitgin explorar i entendre quines són les necessitats emocionals de les seves fills.

Al llarg de el programa es comparteix amb els participants un material que els serà de gran utilitat en la primera infància, però que ho podran extrapolar al llarg de la criança amb els seus fills, ja que el vincle que establim amb els nostres fills mai desapareix.

El contingut d'el programa es basa en dècades d'investigació. Els estudis avalen que les relacions d'aferrament segur són un factor protector per als nadons i els nens en edat preescolar, ja que estableix la base per a la competència social i promou el funcionament eficaç de la regulació de les emocions.

En resum, el Cercle de Seguretat és un programa que dedica el seu esforç a ajudar els pares a entendre les necessitats emocionals i les conductes dels seus fills, per així enfortir les relacions, i promoure un vincle segur.

Com ho fa? A partir d'un material audiovisual que guiarà les 8 sessions. També es faciliten uns esquemes senzills que les famílies podran dur-se a casa.

Els objectius d'el programa:

 • Donar suport a la saviesa innata dels pares i de les mares per materialitzar el desig de que els nostres fills creixin i es desenvolupin des de la seguretat emocional.
 • Facilitar un mapa senzill que permeti, en el dia a dia, llegir les necessitats emocionals dels nostres fills, de nosaltres mateixos i de la relació pare-fills (basat en la teoria de la inclinació).
 • Oferir un espai de reflexió sobre les facilitats i dificultats pròpies de la criança, on es reforcen les estratègies pròpies de cada pare / mare que ja funcionen, i es busquen noves opcions que puguin donar una resposta eficaç a les necessitats reals dels nostres fills.
 • Facilitar eines que ens permetin crear i desenvolupar en el dia a dia una relació de cura basada en la seguretat emocional.

Dirigit a:

 • Pares, mares i / o cuidadors principals (persones que habitualment estiguin a la cura de l'infant) de nens amb edats compreses entre 0 i 6 anys.

Impartit per:

Ana Alonso. Psicòloga i psicoterapeuta infantil. Actualment, amb més de 14 anys d'experiència, exercint com a psicòloga infantil en un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç. Certificada per Circle of Security International a Nou Mèxic (USA). Col·laboradora de el Centre de Teràpia Relacional i Familiar de Tarragona a l'àrea d'infància.

Inés Ricote. Psicòloga i terapeuta familiar. Des del 2016 treballa en diversos programes d'abordatge familiar. Certificada per Circle of Security International a Nou Mèxic (USA). Col·laboradora de el Centre de Teràpia Relacional i Familiar de Tarragona a l'àrea d'infància.

Preu i inscripció:

El preu per participant és de 190 €.
En el cas d'acudir tots dos pares el preu és de 250 €.
Un cop concretades les dates i confirmats els participants es realitzarà, prèviament a iniciar el programa, el pagament complet de la matrícula.

Informació:

Pares / mares que estiguin interessats o vulguin més informació poden posar-se en contacte amb Ana Alonso o Inés Ricote via email a la següent adreça de correu electrònic: espaipares@terapiafamiliartarragona.com

També es pot ampliar la informació, fent una ullada a la pàgina web de Circle of Security International: www.circleofsecurityinternational.com