El Centre

El Centre de Teràpia Relacional i Familiar de Tarragona va ser fundat l'any 1987 per Maria Rosell, Carlos Lamas i Pilar Sierra, oferint un servei privat de psicoteràpia. Al llarg de tots aquests anys el CTRFT ha consolidat els espais pedagògics i clínics, incorporant a altres professionals per assolir els seus objectius. Avui dia, el centre està plenament integrat a la xarxa de serveis comunitaris de la seva àrea geogràfica i és un referent en l'activitat formativa postuniversitària.

Els professionals que formen part de l'equip del CTRFT compten amb una àmplia experiència en els camps de la salut mental i en la intervenció psicosocial. A més de la seva activitat clínica, imparteixen conferències, intervenen en jornades especialitzades, congressos i seminaris didàctics, alhora que realitzen assessoraments i supervisions a diversos centres públics de la xarxa sanitària, social, asistencial i educativa.

Al 1982 Carlos Lamas inicia la seva formacio amb J.Luis Linares i Carmen Campo al Servei de psiquiatria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Uns anys después es crea l'Escola de Terapia Familiar a l'Hospital de Sant Pau a Barcelona on Carlos Lamas forma part de l'equip docent.

Fruit d'aquesta experiencia al 1989 Maria Rosell i Carlos Lamas inicien, a Tarragona, l'escola de formació per donar a conèixer la psicoteràpia relacional-sistèmica com a mètode d'intervenció en problemes psicològics, relacionals i de salut mental, amb cursos de sensibilització.

El curs 1991-92 es va iniciar un programa de Formació Bàsica en el Model Sistèmic de 600 hores de durada. Aquest programa es complementa amb el de l'Escola de Teràpia familiar de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Està homologat per la Federació Espanyola d'Associacions de Teràpia Familiar (FEATF) i és una formació prèvia necessària per accedir al Diploma de Postgrau en Intervencions Sistèmiques en Contextos no Clínics (300 hores) i al Màster en Teràpia Familiar (600 hores) del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau i la Universitat Autònoma de Barcelona.

El curs 2008-09 s'inicia el Curs Avançat de Formació Especialitzada sota el nom de “L'aplicació del model relacional-sistèmic al lloc de treball”. Aquest curs, amb 300h de formació, té com a objectius prioritaris aplicar el model relacional al propi context de treball del professional i aprofundir en àrees específiques de la intervenció.

D'altra banda, en la nostra oferta formativa s'inclouen també diferents seminaris, cursos monografics i supervisió d'equips i professionals.